Товарен самолет от Украйна е кацнал на летище Варна. Това показват

...
Товарен самолет от Украйна е кацнал на летище Варна. Това показват
Коментари Харесай

Украински товарен самолет кацна във Варна

Товарен аероплан от Украйна е кацна л на летище Варна. Това демонстрират данните от сайта , който се употребява за следене на обществени полети. Машината е Антонов Ан-12 - четиримоторен турбовитлов транспортен аероплан, проектиран в Съветския съюз.

Той е обвързван с компанията Motor Sich. Справката в Wikipedia, демонстрира, че тя е един от най-големите производители на мотори за самолети и хеликоптери в света. Ситуирана в Запорожие, тя е и единственото дружество в Украйна, което създава мотори за самолети и хеликоптери, както и индустриални газотурбинни съоръжения.

Самолетът е дошъл у нас от полския град Жешов. Към момента няма публична информация от летищните управляващи за задачата на полета.

Вчера в свое изявление пред публицисти в Народното събрание, лидерът на " Възражане " съобщи, че " България изнася голямо количество оръжие за Украйна ". Костадин Костадинов даже уточни, че същият модел аероплан би трябвало да излети от варненското летище.

" Тази вечер (бел.ред сряда) от летище Варна ще излети още веднъж украински АН-12 за Полша. В момента пред " Дунарит " има колона от украински тирове, които доколкото зная товарят тротил. Вчера от " Арсенал " също са товарени големи количества оръжия ", уточни Костадинов.

Toва се случи на фона на посещението у нас на външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, припомня
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР